Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ΗΠΑ Κινδυνεύουν Να Χάσουν Την Αλάσκα ;;; Την Είχε Πουλήσει Η Ρωσσία Πριν 92 Χρόνια !!!

 


Οι ΗΠΑ Κινδυνεύουν Να Χάσουν Την Αλάσκα ;;; Την Είχε Πουλήσει Η Ρωσσία Πριν 92 Χρόνια !!!




Οι ΗΠΑ Κινδυνεύουν Να Χάσουν Την Αλάσκα ;;; Την Είχε Πουλήσει Η Ρωσσία Πριν 92 Χρόνια !!!

Σκεφθείτε πως θα ήταν τα πράγματα στην γεωπολιτική ( και όχι μόνο ) αν η Ρωσσία ΔΕΝ είχε πουλήσει την Αλάσκα στις ΗΠΑ !!! Σήμερα θα ήταν ένα κράτος τριών ηπείρων ( Ευρώπη , Ασία , Εσπερία-“Αμερική” ) !!!

Η Αλάσκα ανήκε στη Ρωσσία μέχρι το 1867. Τότε ο τσάρος Αλέξανδρος Β΄ την πούλησε στις ΗΠΑ για μια χούφτα δολάρια, συγκεκριμμένα για $ 7.200.000 “χάρτινους δόλους” !!!  Πέρασαν 92 χρόνια και το 1959 ανακηρύχθηκε ομόσπονδη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

[ …Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vyacheslav Volodin, ανακοίνωσε ξαφνικά ότι η Ρωσία έχει επίσης κάτι να της επιστραφεί, για παράδειγμα, την Αλάσκα…]

Κι αν οι Ρώσσοι βρήκαν στα χαρτιά πώλησης κάποιο νομικό κώλυμα ;;; “Θα γίνει της Αλάσκας” ( όπως έλεγαν παλιά … “θα γίνει της Κορέας” !!! )

………………………………………………………….

Sohu: Η αντεπίθεση της Ρωσίας μπορεί να τελειώσει για τις ΗΠΑ με την ήττα της Αλάσκας

Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν την Αλάσκα από ρωσική αντεπίθεση. Αυτό είναι γραμμένο από την κινεζική έκδοση του Sohu.

Το PolitRussia δημοσιεύει μια αποκλειστική αναπαράσταση του υλικού. Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία έχει θερμάνει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στο όριο. Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς, η Ουάσιγκτον δεν φείδεται προσπαθειών για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα. Έτσι, τα κράτη και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους πάγωσαν τα ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επέβαλαν άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Προφανώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να χρεοκοπήσουν τη Ρωσία και να καταστρέψουν την οικονομία της για μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία», αναφέρει το άρθρο.

Επίσης, ορισμένοι αμερικανοί γερουσιαστές άρχισαν να δηλώνουν ότι η Ρωσία πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των «χορηγών της τρομοκρατίας». Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ανοιχτά ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με Κινέζους αναλυτές, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή.

«Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποδεχτεί αυτή την πρόταση, οι χώρες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να επιλέξουν μία από τις επιλογές. Το πρώτο είναι να ακούσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μαζί τους. Το δεύτερο είναι να αγνοήσουμε την απόφαση των ΗΠΑ, αλλά να πέσουμε κάτω από την ισχυρή πίεση τους. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για εκείνες τις χώρες που έχουν μεγάλη οικονομική και στρατιωτική ισχύ και εξετάζουν το πρόβλημα από δίκαιη σκοπιά», αναφέρει το δημοσίευμα.

Έτσι, τα κράτη σχεδιάζουν να καταφέρουν δύο θανατηφόρα πλήγματα, κατά τη γνώμη τους: να βλάψουν τη ρωσική οικονομία και να απομονώσουν τη χώρα. Ωστόσο, η Μόσχα έχει μια αφοπλιστική απάντηση σε αυτό, λένε οι ειδικοί.

«Φυσικά, η Ρωσία δεν θα αφήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν ό,τι θέλουν. Η Μόσχα προετοίμασε αντεπίθεση. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vyacheslav Volodin, ανακοίνωσε ξαφνικά ότι η Ρωσία έχει επίσης κάτι να της επιστραφεί, για παράδειγμα, την Αλάσκα », γράφει το Sohu.

Η Αλάσκα είναι η μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ. Το μέγεθός του είναι περισσότερο από 1,5 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα (17% της συνολικής επικράτειας των ΗΠΑ). Αυτή η περιοχή είναι πλούσια σε πετρέλαιο και παίζει στρατηγικό ρόλο στα σχέδια του Πενταγώνου.

«Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν αυτή τη γη για περισσότερα από 150 χρόνια και δεν θα είναι τόσο εύκολο για τη Ρωσία να την πάρει πίσω, αλλά η σχέση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας έχει φτάσει σε επικίνδυνο στάδιο», αναφέρει το υλικό.

Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν ποτέ σε άμεση σύγκρουση ούτε με τη Σοβιετική Ένωση ούτε με τη Ρωσία. Ωστόσο, οι επιθετικές ενέργειες των αμερικανικών αρχών κάνουν μια τέτοια σύγκρουση αρκετά πραγματική. Εάν τα κράτη λάβουν δραστικά μέτρα, η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να απαντήσει σε είδος.

Νωρίτερα, η PolitRussia είπε πώς η Μόσχα απέσπασε την προσοχή της Ουάσιγκτον με έναν ελιγμό με την Αλάσκα.

ΠΗΓΗ

……………………………………………

………………………………

……………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

………………………………………………………………..

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Ε.ΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 2 
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 55 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ  2104221659

ΗΝΙΟΧΟΣ

  •                                                                   ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια