Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟ 1η ΜΑΊΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ !!


Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση δινει τα σπιτια των Ελλήνων στις τράπεζες

Συμφωνα με τον Πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σταματάει η προστασία της πρώτης κατοικίας για τον Έλληνα πολίτη από 1η Μαϊου 2020.


Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας με την ψήφιση των μνημονίων, αποφάσισε να επιλέξει την διάσωση των Τραπεζών έναντι των Ελλήνων πολιτών. 

Η κυβέρνηση, πετάει έξω από το σπίτι του τον Έλληνα για να σωθούν οι πολύτιμες τράπεζες.

Ναι αυτές οι ίδιες τράπεζες που έχουν εμπλακεί σε αναρίθμητα σκάνδαλα όπως π.χ. με πωλήσεις δανειακών συμβάσεων σε ξένα funds, χωρίς την έγκριση του δανειολήπτη στο 1/10 της συνολικής αξίας της σύμβασης, για υπολογισμό τόκων στα δάνεια με "πειραγμένους" τύπους, ώστε να βγαίνουν πάντα κερδισμένες και να αισχροκερδούν  από τους εκβιαζόμενους πελάτες τους.  

Αντί λοιπόν το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο το εκροσωπεί ως διαχειριστής η εκλεγμένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών, τα χαρίζει στους τραπεζίτες με τον νόμο 4605/2019.

Το ορθό και το δίκαιο είναι όμως να ελεγχθούν όλες οι συστημικές τράπεζες και να κρατικοποιηθούν μαζί με την επικεφαλής Τράπεζα της Ελλάδος, αφού έχουν δαπανηθεί για την χρηματοδότησή τους από το Ελληνικό Δημόσιο τεράστια ποσά για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.


Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία όπως  φαίνεται στον πίνακα, δώσαμε στις τράπεζες 300 δισεκατομμύρια ευρώ όταν το συνολικό χρέος των Ελλήνων Πολιτών προς τις τράπεζες σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Δραγασάκη Υπουργού Οικονομίας το 2018, ήταν: « .. τα κόκκινα δάνεια τον Δεκέμβριο του  2014 ήταν 97,7 δισεκατομμύρια ευρώ.. το 2018 τα κόκκινα δάνεια είναι 84,7 δις. Ευρώ...»
Να ρωτήσουμε όλες τις κυβερνήσεις που διατέλεσαν διαχειριστές της Ελληνικής Δημόσιας περιουσίας και Δημοσιονομικής πολιτικής:


Όταν δώσατε αυτά τα 300 δις ευρώ διατάξατε λογιστικό έλεγχο των τραπεζών ώστε να διαπιστώσετε την αλήθεια των ισχυρισμών τους για το ύψος των κόκκινων δανείων;;;
Γιατί αφού δώσατε τα 300 δις ευρώ δεν πήρε τον έλεγχο των τραπεζών το Ελληνικό Δημόσιο;;;


Κυβέρνηση και τράπεζες συμφωνούν στην φτωχοποίηση των Ελλήνων


Γιατί για 97 δις χρέος πολιτών προς τις τράπεζες δίνεται 300 δις;;;
Γιατί μετά από 300 δις ευρώ χρηματοδότηση, οι τράπεζες θέλουν να ξαναπληρωθούν εκβιάζοντας τους δανειολήπτες με κατάσχεση των  περιουσιακών στοιχείων τους;;;
Δεν χρηματοδοτήθηκαν για αυτά;;; Για την ακρίβεια χρηματοδοτήθηκαν 3 φορές παραπάνω από αυτό που δήλωσαν ότι έχουν ως «κόκκινα» δάνεια.

Και αντί να ελέγξετε τις τράπεζες ψηφίζετε την πτώχευση του Έλληνα Πολίτη, και κατά συνέπεια την πτώχευση της οικονομίας αφού τον πλούτο και το χρήμα το παράγει μόνο ο Πολίτης και όχι οι τράπεζες.


Οι 'Ελληνες χάνουν την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Άδωνις ως Υπουργός Ανάπτυξης φέρνει την ανάπτυξη.
Γι αυτό σας ψήφισε ο Ελληνικός Λαός;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια