Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ


Συνέντευξη του Στέργιου Τζίντζιου, διορισμένου διευθυντή της Κεντρικής Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας και Υποψήφιου βουλευτή νομού Σερρών με την Ελλήνων Συνέλευσις στο ράδιο Έλευσις , και στην εκπομπή "όσους δεν γνωρίζουμε" με τον Ηλία Καλλέργη.

"Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; Από πού αντλεί τους πόρους της; Πώς μας χρηματοδοτεί....αν μας χρηματοδοτεί; Για ποιόν λόγο ιδρύθηκε αυτή η κοινοπραξία εταιρειών (που αυτό είναι στην ουσία); 

Η συνθήκη της Ρώμης έγινε το 1957. Ήταν η αμέσως μεταγενέστερη της Ένωσης για τον άνθρακα και τον χάλυβα . Η υπογραφή της συνθήκης δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μπορέσει να υπάρξει μία αναδιοργάνωση και μία επιχορήγηση επανασύστασης του αμυντικού εξοπλισμού της Γερμανίας. 
Αυτό μαρτυρά ο Μορίς Φορ , ένας από τους υπογράφοντες της συνθήκης της Ρώμης, με την ιδιότητα του γραμματέα του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας την εποχή εκείνη. 
Μορίς Φορ
 

Η βασική ιδεολογία ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο Φεντεραλισμός. Υπήρχε η ιδέα του να άρχει η Ευρώπη στα κράτη-μέλη, η οποία αυτή αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα φαίνεται, παρ’ όλο που τα ΜΜΕ περνάνε στον κόσμο την ιδέα ότι η Ευρώπη έχει δημιουργηθεί για την ανάπτυξη των κρατών ώστε να μπορούν τα κράτη-μέλη να χρηματοδοτούνται.

Άρχισε ως ομοσπονδία κρατών αλλά επειδή δεν μπόρεσε να υπογραφεί καταστατικό κατέληξε σαν κοινοπραξία εταιρειών. Αυτό το βλέπουμε με τις πολλές και συνεχόμενες οδηγίες που εκδίδει κάθε χρόνο και έρχονται στις χώρες εξαναγκαστικά. Αυτό που δεν έχουμε δει είναι ένα ΄΄ταμείο΄΄ του τι έχουμε δώσει και τι έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια από το 1987 μέχρι σήμερα! 

Από πού όμως αντλεί τα έσοδά της; 
Από ιδίους πόρους. Οι οποίοι βασίζονται: α) στους τελωνειακούς δασμούς και τις εισφορές επί της ζάχαρης, β) στον Φ.Π.Α., γ) στο ΑΕΠ, των κρατών-μελών. Δηλαδή τα κράτη –μέλη είναι οι ίδιοι πόροι της Ευρωπαϊκής  Ένωσης! 

Εδώ υπάρχει ένα οξύμωρο φαινόμενο. Επειδή πολύ μιλάμε για το ΕΣΠΑ, για επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις..κοκ. Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της κομισιόν το εξής:
¨Αντίθετα με τους κρατικούς προϋπολογισμούς οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως για την παροχή δημοσίων υπηρεσιών και την χρηματοδότηση συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιείται κυρίως για επενδύσεις¨.
Εφ’όσον ο ΦΠΑ είναι ιδίος πόρος εσόδων για την Ευρ. Ένωση καi το ΑΕΠ είναι και αυτό ιδίος πόρος εσόδων για την Ευρ. Ένωση κατά το οριζόμενα ποσοστά, όταν θα αυξηθεί η παραγωγή μίας χώρας θα πρέπει να πληρώσει περισσότερο ΦΠΑ, όταν αγοραστούν περισσότερα αγαθά, θα πρέπει να πληρώσει περισσότερο ΦΠΑ, όταν κάνει μεγαλύτερο τζίρο σαν χώρα θα πρέπει να πληρώσει μεγαλύτερο ΦΠΑ. Μία κοινοπραξία, μία εταιρεία δηλαδή, μας φορολογεί για να μπορέσει να εισπράξει από εμάς, να επενδύσει σε εμάς μέσω επιχορηγήσεων, δηλαδή έπιστροφές εισφορών που δίνουμε διότι αυτοί είναι οι πόροι όπως λέει στην ιστοσελίδα της, για να αυξήσουμε την παραγωγή μας και να της δώσουμε ακόμη περισσότερα χρήματα! Άρα οι επενδύσεις που εγκρίθηκαν αλλά δεν απορροφήθηκαν πού πήγαν;

Για παράδειγμα η επίσημη ιστοσελίδα της κομισιόν γράφει για τα προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ, ότι για την περίοδο του 2018 εγκρίθηκαν 18 μεγάλα έργα για την Ελλάδα ενώ μας κατατάσσουν στην τρίτη θέση, ανάμεσα στα κράτη-μέλη, στις επιχορηγήσεις. Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι από τα 18 αυτά έργα απορροφήθηκαν τα τρία άρα πώς γίνεται να είμαστε στην τρίτη θέση όταν για την έκτη Βουλγαρία απορροφήθηκαν και τα 12 που είχαν εγκριθεί; Άρα αυτά που βλέπουμε στην χώρα μας δεν είναι αυτά που απορροφήθηκαν αλλά αυτά που εγκρίθηκαν! Νοείται απορρόφηση εάν τα χρήματα από τα εγκεκριμένα έργα έφτασαν στον τελικό δικαιούχο, και μάλιστα στην ώρα τους (γιατί έχουμε δει φαινόμενα να έχουν γίνει οι επενδύσεις, να έχουν πτωχεύσει οι εταιρείες και μετά να έρχεται η επιχορήγηση)!
Σε μία συνέντευξή του, ο οικονομικός επόπτης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κύριος  Κουγιουμτζής λέει τα εξής όσον αφορά το ΕΣΠΑ :    
¨Οι κυβερνήσεις μετράνε αιτήσεις επιχειρήσεων, μετράνε αριθμούς αλλά χρήματα στην πραγματική οικονομία, αυτά δηλαδή που χρειάζεται ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας για να στηρίξει την επιχείρησή του, την απασχόληση και την οικονομία της χώρας δεν το βλέπουμε στην πράξη! Ήδη σε συνολικά τέσσερα προγράμματα, από το 2015 έως το 2016, απευθυνόμενα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν έχουν βγει οι οριστικοί κατάλογοι, ουσιαστικά δεν έχουν πάει ούτε ένα ευρώ σε χρήματα στους δικαιούχους¨"!

 


 


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ! 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;

Ή ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ; 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια