Τουρκικό σχέδιο εισβολής σε 131 νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς του Αιγαίου
Τουρκικό σχέδιο εισβολής σε 131 νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς του Αιγαίου
Abdullah Bozkurt / ΣτοκχόλμηΟ τουρκικός στρατός απαρίθμησε 131 νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς στο Αιγαίο Πέλαγος, των οποίων το καθεστώς αμφισβητήθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ με τη γειτονική Ελλάδα και ετοίμασε σχέδια να τα αναλάβει κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, σύμφωνα με ένα εμπιστευτικό έγγραφο που έλαβε η Nordic Monitor. του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.
σ.σ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙA Η ΔΙΑΡΡΟΉ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΑΦΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΕΒΡΟΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΤΣΟΤΑΚΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ "ΦΥΤΕΥΕΙ" ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΙ ΑΦΕΤΈΡΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΤΩΠΑ (131)
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ 19/5/2018 (βιντεο - απομαγνητοφώνηση)
Τα αμφισβητούμενα νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμοί παρατίθενται ως εξής: τρεις τοποθεσίες στη Zurefa (Ladoxer στα ελληνικά), 13 στην Koyun Adaları (Oinousses), 21 στην Hurşit (Fimena), 18 στην Nergiscik (Arki), 15 Keçi (Pserimos) , 12 στην Gelemez (Kalolimnos), 2 στην Bulamaç (Farmakonisi), 10 στην Sakarcılar (Yali), 11 στην Koçbaba (Levita), 2 στην Karaada (Strongili) και 24 τοποθεσίες γύρω από το νησί της Κρήτης. Η μελέτη βασίστηκε σε διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση νησιού Kardak (Ίμια), η οποία έφερε την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου το 1996. Υπογράμμισε ότι η κρίση του Kardak (Ίμια) κατέστησε σαφές ότι οι μικρότερες μονάδες δύναμης θα ήταν καθοριστικής σημασίας για τις επιχειρήσεις στο μέλλον Kardak- (Ίμια) όπως οι εντάσεις με την Ελλάδα. Τόσο η Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων, που ελέγχεται απευθείας από το Γενικό Επιτελείο, όσο και από την ελίτ μονάδα τουρκικού ναυτικού, Underwater Offense (Su Altı Taarruz ή SAT), θα κινητοποιηθούν χωριστά ή από κοινού από τη θάλασσα σε ταχύπλοα και στον αέρα μέσω βοηθητικών μηχανημάτων για τον έλεγχο των στοχοθετημένων νήσων και νησιών.
Φωτογραφία από στρατιωτική άσκηση του Σεπτεμβρίου 2020 από τον τουρκικό στρατό.[/caption] Οι επιχειρήσεις θα διεξαχθούν υπό την κάλυψη της πυροσβεστικής δύναμης από την αεροπορία, τις ναυτικές φρεγάτες και πυροβολικό από την ηπειρωτική χώρα. Ολόκληρη η επιχείρηση θα συντονίζεται από μια κοινή εντολή ειδικών επιχειρήσεων που θα συσταθεί με το όνομα Müşterek Özel Harekat Görev Birliği Komutanliği (MÖHGBK). Μια άλλη διαφάνεια από την παρουσίαση που δείχνει πώς θα αποστέλλονταν ειδικές δυνάμεις και μονάδες ελίτ ναυτικού στα νησιά και τα νησιά του Αιγαίου:
Μια άλλη διαφάνεια από την παρουσίαση που δείχνει πώς θα αποστέλλονταν ειδικές δυνάμεις και μονάδες ελίτ ναυτικού στα νησιά και τα νησιά του Αιγαίου[/caption] Η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με περισσότερη χαοτική στάση από την κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των εθνικιστικών / νεοεθνιστικών συμμάχων του, που συχνά οδηγούνται από μια εγχώρια ατζέντα για να λάβουν περισσότερες ψήφους ή να εκτρέψουν την προσοχή του κοινού από την οικονομική προβλήματα. Η πολεμική συζήτηση και η κινητοποίηση στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης του Ερντογάν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο πυροδότησαν ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική σύγκρουση που μπορεί να πυροδοτηθεί είτε κατά λάθος είτε εκ προθέσεως.
Δεν υπάρχουν σχόλια