Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΕ-κορονοϊός-οικονομία: “Η μισή Ευρώπη ζητά διαγραφή χρέους…”

 ΕΕ-κορονοϊός-οικονομία: “Η μισή Ευρώπη ζητά διαγραφή χρέους…”


 

 ΠΗΓΗ

Η πανδημία εκτοξεύει στα ύψη χρέη και ελλείμματα στην ευρωζώνη και ήδη ακούγονται φωνές που ζητούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να διαγράψει τουλάχιστον εκείνο το κομμάτι του χρέους που έχει διακρατήσει από αγορές ομολόγων. «Η μισή Ευρώπη ζητεί διαγραφή χρέους, αλλά η Γερμανία προειδοποιεί…» είναι ο τίτλος σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Die Welt, που επικαλείται επίκαιρο νομικό υπόμνημα της Ομοσπονδιακής Βουλής. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε:  

 «Η διαγραφή χρέους στα κρατικά ομόλογα που έχει αποκτήσει η ΕΚΤ φαίνεται ότι δεν συνάδει με την απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης, όπως αυτή προβλέπεται στο Άρθρο 123 παρ. 1 της Συνθήκης της Λισαβόνας, αναφέρεται στο έγγραφο που έχει περιέλθει στην κατοχή της WELT. H κεντρική τράπεζα έχει μεν το δικαίωμα να αγοράζει χρεόγραφα για λόγους που άπτονται της νομισματικής πολιτικής, αλλά μία διευκόλυνση χρέους θα προσέκρουε στην απαγόρευση κρατικής χρηματοδότησης μέσω της ΕΚΤ».


«Παρά ταύτα», σημειώνει η εφημερίδα του Βερολίνου, «η συζήτηση περί διαγραφής χρέους μάλλον δεν πρόκειται να σταματήσει, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκαλεί αλματώδη αύξηση του χρέους στην ευρωζώνη. Φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το σύνολο του ΑΕΠ στην ευρωζώνη. Η συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους συντηρείται κυρίως από τις άμεσα θιγόμενες χώρες.

Τον Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υπολογίσει ότι εντός του έτους το χρέος της Ιταλίας θα πλησιάσει το 160% του ΑΕΠ. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα (201%) και πριν την Πορτογαλία (130%), την Ισπανία (122%), τη Γαλλία και το Βέλγιο (γύρω στο 118%). Στον ισολογισμό της η ΕΚΤ έχει απορροφήσει σχεδόν το σύνολο της αύξησης του κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα μέσω του έκτακτου προγράμματος (αγοράς κρατικών ομολόγων) PEPP».

 
 Σ.Σ. ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΩΡΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΛΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ.

"Για την Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία έχουν κατατεθεί και κλειδωθεί τα ακόλουθα οικονομικά εργαλεία από τον Αρτέμη Σώρρα (*). Αυτά συνοδεύονται με σειρά αδιαμφισβήτητων και αδιαφιλονίκητων διαπιστευτηρίων και νομιμοποιητικών έγγραφων που επικυρώνουν την εγκυρότητα, γνησιότητα και ισχύ. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές και πρακτικές ενέργειες βάσει της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας νομοθεσίας, προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε άμεσα ή και έμμεσα σχετικό φορέα και έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τυχόν ενστάσεις, απορρίψεις, αμφισβητήσεις κ.ο.κ. Σε καμία από τις προτάσεις και σε κανένα από τα κατατεθέντα εργαλεία δεν έχει γίνει ουδέποτε οποιαδήποτε απόρριψη ή άρνηση οιασδήποτε μορφής από οιονδήποτε φορέα.

Τα εργαλεία και ο πλούτος που περιέχουν είναι πλέον εκχωρηθείσα περιουσία υπέρ των Ελλήνων, της Ελλάδος και του εν γένει απανταχού Ελληνισμού.
Συνοπτικά έχουν τελεσθεί οι ακόλουθες πράξεις και έχουν κατατεθεί τα ακόλουθα ποσά που είναι έτοιμα προς εκταμίευση:

1.0. ΠΟΣΟ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ($ 600.000.000.000) ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ είναι κατατεθειμένα σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού και τα οποία επικυρώθηκαν από όλους τους εμπλεκομένους φορείς (US Treasury, US Treasury Offset Payments, US department of Transportation, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΤΤΕ, Άρειο Πάγο, Ελληνικά Δικαστήρια και πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού). Κατατέθηκαν για την εξαγορά του Δημοσίου Χρέους και τη χρηματοδότηση των νέων αναγκών.

2..0 ΠΟΣΟ ΔΥΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΩΝ (Ε 2.300.000.000.000) ΕΥΡΩ έχει κατατεθεί ως αίτημα του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος ενέργησε για λογαριασμό των Αυτοχθόνων Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δυνάμει του Αμετακλήτου- Αορίστου χρονικά και με Μεταθανάτια ισχύ και κληρονομικό δικαίωμα Συμβολαιογραφικού Πληρεξουσίου, όπως αυτό έχει ανατεθεί από διάφορους Δήμους αλλά και Εκκλησιαστικούς Φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό

3.0. ΟΚΤΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (5.500.000.000.000) ΕΥΡΩ, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρεωστικό ομόλογο με υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Ελλάδος και της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης. Η δωρεά αυτή φορολογήθηκε ήδη από το Ελληνικό Δημόσιο με φόρο ύψους Είκοσι επτά Δις. Ευρώ και το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ αρνήθηκαν να τα εισπράξουν."
 
 
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ PDF...

Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.













 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ






ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ  ΕΛΕΝΗ  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ: 
  
✆ 6995 900 169 
 
 
🌐  https://elenitheodoropoulou.blogspot.com
 
 
twitter:  @EleniTheo_esy  |  instagram:  elenitheodoropoulou1 
 
Ε.ΣΥ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2 
ΟΔΟΣ ΤΣΑΜΑΔΟΥ 55, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 18532, 
✆ 2104221659 



Δεν υπάρχουν σχόλια