Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απανθρακοποίηση είναι ερήμωση

 

Η εδαφομορφοποίηση για την απανθρακοποίηση του πλανήτη Γη βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη…γιγάντιες μηχανές που θα εγκατασταθούν στην Αϊόβα για να απορροφούν «μόρια ζωής» από την ατμόσφαιρα και να προκαλούν την αποτυχία των παγκόσμιων καλλιεργειών

Η εφημερίδα natural news  γράφει:

Έχει ήδη ξεκινήσει ένα νέο έργο που θα εγκαταστήσει μεγα-μηχανές σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ για τη συλλογή «μορίων ζωής» από την ατμόσφαιρα σε μια προσπάθεια να σταματήσει η φωτοσύνθεση και να απελευθερωθούν παγκόσμιες αστοχίες των καλλιεργειών τροφίμων που καταστρέφουν τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Η αγροτική γη καταλαμβάνεται ήδη στην Αϊόβα μέσω διαπρεπούς τομέα για να χτιστεί η μηχανική υποδομή που θα καταστήσει την ατμόσφαιρα της Γης αφιλόξενη για τη ζωή των φυτών, των ζώων και της ανθρώπινης ζωής, εάν της επιτραπεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

Είναι σχεδόν σαν μια σκηνή που βγήκε αμέσως από την ταινία Oblivion


όπου γιγάντιες μηχανές συγκομιδής ωκεανών ρούφηξαν το νερό από τον πλανήτη, εγκαταλείποντας τους εναπομείναντες επιζώντες σε έναν άγονο, νεκρό κόσμο που λεηλατήθηκε από εξωγήινους. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας του πλανήτη απογυμνώνεται από τον άνθρακα, το «στοιχείο του Θεού» που είναι η ίδια η βάση της ζωής στη Γη.

σσ: Ήδη εδώ και αρκετά χρόνια στα πλοία επιβάλλεται από τον I.M.O. (Παγόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας) το "scrubbing" δηλαδή  η διαδικασία έκπλυσης των εκπομπών καυσαερίων  των κινητήριων (αλλά και των βοηθητικών) μηχανών εσωτερικής καύσης των πλοίων με θαλασσινό νερό κατά την οποία το νερό αναρροφάται με αντλίες και αφού ξεπλύνει τα καυσαέρια οδηγείται πάλι στην θάλασσα είτε κατευθείαν (συστημα ανοικτού βρόγχου) είτε μέσω χημικής επεξεργασίας (σύστημα κλειστού βρόγχου) με pH < 7 δηλαδή όξινο (σχεδόν με pH=3,5),  πολύ κατώτερο του αρχικού αλκαλικού pH=8 που έχει το θαλασσινό νερό. Αυτή η διαδικασία επιστρέφει το χρησιμοποιηθέν νερό πλούσιο σε διοξείδιο του άνθρακα.  

 Το έργο εδαφομορφοποίησης που εξαπολύεται εναντίον του πλανήτη Γη αυτή τη στιγμή ονομάζεται «Heartland Greenway» και συγκαλύπτει την πραγματική του πρόθεση κάτω από την κάλυψη «πράσινων» πρωτοβουλιών. Ο ιστότοπος για αυτό το έργο είναι https://heartlandgreenway.com/ και εκεί, θα βρείτε παραδοχές ότι όλα έχουν να κάνουν με την απορρόφηση μορίων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και την ταφή τους υπόγεια όπου τα φυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μόρια για φωτοσύνθεση.

 


Ένας αγωγός CO2 κατασκευάζεται σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ για τη μεταφορά υγροποιημένου CO2 και την ταφή του υπόγεια. Ο αγωγός διασχίζει την Αϊόβα και έχει υποκαταστήματα στη Νότια Ντακότα, τη Μινεσότα, τη Νεμπράσκα και το Ιλινόις.


 

Οι αγρότες είναι ανίσχυροι να σταματήσουν το έργο, το οποίο προωθείται μέσω εξέχοντος τομέα.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα The Hawkeye:

Ο μηχανικός της κομητείας στην πόλη Des Moines, Brian Carter, είπε στο συμβούλιο εποπτών την Τρίτη κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου ότι η Navigator Heartland Greenway LLC πιέζει για έναν αγωγό δέσμευσης άνθρακα για τη μεταφορά υγρού διοξειδίου του άνθρακα μέσω πέντε μεσοδυτικών πολιτειών.

Μια επιστολή του Οκτωβρίου προς τον Broeker από το Iowa Utilities Board αναφέρει ότι, «Η Navigator έχει αναπτύξει μια πρόταση για την κατασκευή και λειτουργία ενός μεγάλης κλίμακας συστήματος αγωγών δέσμευσης άνθρακα στην κομητεία σας που θα μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε υγρή μορφή και στη συνέχεια θα το μεταφέρει μέσω αγωγού σε έναν μόνιμο υπόγειο χώρο δέσμευσης».

«Δεν ξέρω με βεβαιότητα ότι έχουμε πολλά λόγια σε αυτό, σε επίπεδο κομητείας», είπε ο Κάρτερ.

 Συγκλονίζει το γεγονός ότι κανένα τοπικό μέσο ενημέρωσης δεν μπαίνει στον κόπο να πει στους αγρότες ότι το CO2 είναι το μοναδικό πιο σημαντικό μόριο για την ανάπτυξη των φυτών. Οι παγκοσμιοποιητές κυριολεκτικά αρπάζουν τη γη των αγροτών για να φτιάξουν μία υποδομή εδαφομορφοποίησης  (terraforming infrastructure) που τελικά θα κάνει τις καλλιέργειες σχεδόν αδύνατες να αναπτυχθούν.

Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο επιστημονικό γεγονός. Όλα επιβεβαιώνονται στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης:

Η απομάκρυνση του CO2 από την ατμόσφαιρα ακρωτηριάζει τη φωτοσύνθεση, το θεμέλιο της ζωής με βάση τον άνθρακα στη Γη

Όλα τα φυτά χρειάζονται CO2 για να πραγματοποιήσουν τη φωτοσύνθεση, τη μοναδική πιο σημαντική βιοχημική διαδικασία για τη ζωή στη Γη. Χωρίς CO2, όλη η ζωή στον πλανήτη παύει να υπάρχει.



Η φωτοσύνθεση έχει τρεις εισόδους: ηλιακό φως, νερό και διοξείδιο του άνθρακα.Από αυτές τις τρεις εισροές, τα φυτά παράγουν ενέργεια για να αναπτυχθούν και να ανθίσουν. Χωρίς CO2, όλα τα φυτά πεθαίνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Όλοι οι άνθρωποι (και τα ζώα) είναι φτιαγμένοι από άνθρακα, και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του άνθρακα ξεκινά από την ατμόσφαιρα. Μέσω της φωτοσύνθεσης, ο άνθρακας χρησιμοποιείται από τα φυτά για την παραγωγή διαφόρων μορίων και πρωτεϊνών, και όταν οι άνθρωποι τρώνε φυτά ή ζώα, καταναλώνουν αποτελεσματικά τον άνθρακα που υπήρχε κάποτε στον αέρα.

Με άλλα λόγια, όλοι οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι από άνθρακα από τον αέρα και χωρίς άνθρακα στην ατμόσφαιρα, η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να υπάρξει στον πλανήτη.

Το διοξείδιο του άνθρακα  είναι το
«μόριο του Θεού»

για τη ζωή στη Γη και ο άνθρακας είναι το «στοιχείο του Θεού» που υποστηρίζει όλη τη ζωή. Όταν η Γη είχε άφθονη παροχή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ήταν πιο πράσινη, πιο υγρή και πιο πλούσια, με τεράστια τροπικά δάση να καλύπτουν περιοχές που σήμερα είναι έρημοι (όπως πολλές περιοχές της Μέσης Ανατολής). Όταν το CO2 εξαντλείται στην ατμόσφαιρα, η Γη γίνεται πιο κρύα, ξηρότερη, πιο αφιλόξενος πλανήτης με πολύ λιγότερες δυνατότητες παραγωγής τροφίμων.

 Όταν η NASA μιλά για τη διαμόρφωση του Άρη και τη μετατροπή του σε πλανήτη που μπορεί να υποστηρίξει δάση, ζώα, ποτάμια, ωκεανούς και ανθρώπινες αποικίες, το Νο1  μόριο που χρειάζεται για να επιτευχθεί αυτό είναι το διοξείδιο του άνθρακα. Ο λόγος που ο Άρης δεν μπορεί να μορφοποιηθεί αυτή τη στιγμή είναι επειδή του λείπει διοξείδιο του άνθρακα.

 Εάν αφαιρέσετε το CO2 από την ατμόσφαιρα της Γης, θα το μετατρέψετε σε έναν πλανήτη που μοιάζει περισσότερο με τον Άρη: Άψυχο, ψυχρό και εντελώς ακατάλληλο για την ανθρώπινη επιβίωση. Συνθλίβετε αποτελεσματικά τον ανθρώπινο πολιτισμό σε πλανητική βάση. Η απομάκρυνση του CO2 από την ατμόσφαιρα είναι γενοκτονία πλανητικής κλίμακας.

 Ωστόσο, αυτό ακριβώς στοχεύει να κάνει το έργο Heartland Greenway, όλα με τη γλώσσα της «μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα».

Η απανθρακοποίηση είναι ερήμωση

Ο πόλεμος κατά του άνθρακα είναι ένας πόλεμος κατά της ζωής που βασίζεται στον άνθρακα… και αυτοί είμαστε! Η «απανθρακοποίηση» είναι ερήμωση. Η εξάλειψη του άνθρακα σημαίνει εξάλειψη της ανθρώπινης φυλής.

Επιπλέον, το κλείσιμο των αγωγών ορυκτών καυσίμων επιτίθεται στη διαδικασία Haber που χρησιμοποιεί υδρογονάνθρακες για να μετατρέψει το άζωτο (στον αέρα) σε αμμωνία (NH3), καθιστώντας το άζωτο διαθέσιμο στα φυτά. Περίπου το ήμισυ του σημερινού παγκόσμιου πληθυσμού εξαρτάται από τη διαδικασία Haber για να φάει. Χωρίς υδρογονάνθρακες, κυριολεκτικά ο μισός κόσμος πεθαίνει από την πείνα. Το κλείσιμο του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και των ορυκτών καυσίμων είναι μια άμεση επίθεση στη διαδικασία Haber, που σημαίνει ότι η παραγωγή λιπασμάτων διακόπτεται (αυτό συμβαίνει ήδη). Χωρίς λίπασμα, δεν μπορείτε να ταΐσετε τον κόσμο. Και χωρίς χαμηλού κόστους υδρογονάνθρακες από ορυκτά καύσιμα, δεν μπορείτε να κάνετε λίπασμα. 


 

Η μαζική πείνα έχει ήδη προγραμματιστεί για το 2022, επηρεάζοντας τα περισσότερα αναπτυσσόμενα έθνη και ακόμη και ορισμένα επικεφαλή έθνη του κόσμου.

Μαζική πείνα θα συμβεί τον επόμενο χρόνο λόγω της διακοπής της παραγωγής λιπασμάτων. Αλλά η γήινη διαμόρφωση του πλανήτη για την απομάκρυνση του CO2 από την ατμόσφαιρα θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να επιτευχθεί πλήρως… ίσως και δεκαετίες. Ξεκινούν τα πιλοτικά έργα αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώντας τυπωμένο νόμισμα fiat για να το χρηματοδοτήσουν. Μόλις αποδειχθεί η ιδέα, θα επεκτείνουν τις μηχανές διαμόρφωσης εδάφους τους σε ολόκληρο τον πλανήτη, λεηλατώντας την ατμόσφαιρα και στερώντας από όλη τη φυτική ζωή τα μόρια που χρειάζονται απεγνωσμένα για την παραγωγή τροφής, οξυγόνου και βιοποικιλότητας.

 

Οι επικονιαστές θα καταρρεύσουν. Οι καλλιέργειες τροφίμων θα αποτύχουν. Ο ανθρώπινος πολιτισμός θα καταστραφεί ολοσχερώς. Η απανθρακοποίηση είναι ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στη ζωή στη Γη.

 ΠΗΓΗ







 Η διαδικασία δεύσμευσης αζώτου

The Haber process 

Η διαδικασία Haber, που ονομάζεται επίσης διαδικασία Haber–Bosch, είναι μια τεχνητή διαδικασία δέσμευσης αζώτου και είναι η κύρια βιομηχανική διαδικασία για την παραγωγή αμμωνίας σήμερα. Πήρε το όνομά του από τους εφευρέτες του, τους Γερμανούς χημικούς Fritz Haber και Carl Bosch, που το ανέπτυξαν την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Η διαδικασία μετατρέπει το ατμοσφαιρικό άζωτο (N2) σε αμμωνία (NH3) μέσω μιας αντίδρασης με υδρογόνο (H2) χρησιμοποιώντας έναν μεταλλικό καταλύτη υπό υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις:


Πριν από την ανάπτυξη της διαδικασίας Haber, η αμμωνία ήταν δύσκολο να παραχθεί σε βιομηχανική κλίμακα, με τις πρώτες μεθόδους, όπως η διαδικασία Birkeland–Eyde και η διαδικασία Frank–Caro, να ήταν όλες εξαιρετικά αναποτελεσματικές.

Αν και η διαδικασία Haber χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή λιπασμάτων σήμερα, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου παρείχε στη Γερμανία μια πηγή αμμωνίας για την παραγωγή εκρηκτικών, αντισταθμίζοντας τον εμπορικό αποκλεισμό των Συμμάχων Δυνάμεων στο αλάτι Χιλής.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα η ζήτηση για νιτρικά άλατα και αμμωνία για χρήση ως λιπάσματα και βιομηχανικές πρώτες ύλες αυξανόταν σταθερά. Η κύρια πηγή ήταν η εξόρυξη κοιτασμάτων νίτρου και γκουάνο από τροπικά νησιά. Στις αρχές του 20ου αιώνα προβλεπόταν ότι αυτά τα αποθέματα δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν μελλοντικές απαιτήσεις και η έρευνα για νέες πιθανές πηγές αμμωνίας έγινε πιο σημαντική. Αν και το ατμοσφαιρικό άζωτο (N2) είναι άφθονο, αποτελώντας σχεδόν το 80% του αέρα, είναι εξαιρετικά σταθερό και δεν αντιδρά εύκολα με άλλες χημικές ουσίες. Η μετατροπή του αζώτου σε αμμωνία αποτέλεσε πρόκληση για τους χημικούς παγκοσμίως.

Η αμμωνία κατασκευάστηκε για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας τη διαδικασία Haber σε βιομηχανική κλίμακα το 1913 στο εργοστάσιο Oppau της BASF στη Γερμανία, φτάνοντας τους 20 τόνους την ημέρα το επόμενο έτος. Κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η παραγωγή πυρομαχικών απαιτούσε μεγάλες ποσότητες νιτρικών αλάτων. Οι Σύμμαχοι είχαν πρόσβαση σε μεγάλα κοιτάσματα νιτρικού νατρίου στη Χιλή (αλάτρα Χιλής) που ελέγχονταν από βρετανικές εταιρείες. Η Γερμανία δεν είχε τέτοιους πόρους, επομένως η διαδικασία Haber αποδείχθηκε απαραίτητη για τη γερμανική πολεμική προσπάθεια. Η συνθετική αμμωνία από τη διαδικασία Haber χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή νιτρικού οξέος, ενός προδρόμου των νιτρικών αλάτων που χρησιμοποιούνται στα εκρηκτικά.

 Ο Haber, με τον βοηθό του Robert Le Rossignol, ανέπτυξαν τις συσκευές υψηλής πίεσης και τους καταλύτες που απαιτούνται για την επίδειξη της διαδικασίας Haber σε εργαστηριακή κλίμακα. Έδειξαν τη διαδικασία τους το καλοκαίρι του 1909 παράγοντας αμμωνία από τον αέρα, σταγόνα-σταγόνα, με ρυθμό περίπου 125 mL (4 fl oz) ανά ώρα. Η διαδικασία αγοράστηκε από τη γερμανική χημική εταιρεία  BASF, η οποία ανέθεσε στον Carl Bosch το έργο της κλιμάκωσης της επιτραπέζιας μηχανής της Haber σε παραγωγή βιομηχανικού επιπέδου. Το πέτυχε το 1910. Οι Haber και Bosch έλαβαν αργότερα βραβεία Νόμπελ, το 1918 και το 1931 αντίστοιχα, για το έργο τους στην αντιμετώπιση των χημικών και μηχανικών προβλημάτων της μεγάλης κλίμακας, συνεχούς ροής, τεχνολογίας υψηλής πίεσης. 

Η αμμωνία κατασκευάστηκε για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας τη διαδικασία Haber σε βιομηχανική κλίμακα το 1913 στο εργοστάσιο Oppau της BASF στη Γερμανία, φτάνοντας τους 20 τόνους την ημέρα το επόμενο έτος. Κατά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, η παραγωγή πυρομαχικών απαιτούσε μεγάλες ποσότητες νιτρικών αλάτων. Οι Σύμμαχοι είχαν πρόσβαση σε μεγάλα κοιτάσματα νιτρικού νατρίου  (σόδα)  στη Χιλή ( άλατρα Χιλής) που ελέγχονταν από βρετανικές εταιρείες. Η Γερμανία δεν είχε τέτοιους πόρους, επομένως η διαδικασία Haber αποδείχθηκε απαραίτητη για τη γερμανική πολεμική προσπάθεια. Η συνθετική αμμωνία από τη διαδικασία Haber χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή  νιτρικού οξέως, ενός προδρόμου των νιτρικών αλάτων που χρησιμοποιούνται στα εκρηκτικά.

Σήμερα, οι πιο δημοφιλείς καταλύτες βασίζονται σε σίδηρο που προωθείται με K2O (οξείδιο καλίου), CaO (οξείδιο ασβεστίου), SiO2 (διοξείδιο πυριτίου) και Al2O3 (οξείδιο αργιλίου). Παλαιότερα, το μολυβδαίνιο μολυβδαίνιο χρησιμοποιήθηκε επίσης ως προαγωγέας. Οι αρχικοί θάλαμοι αντίδρασης Haber-Bosch χρησιμοποιούσαν  όσμιο ως καταλύτη, αλλά ήταν διαθέσιμο σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες. Ο Haber σημείωσε ότι το ουράνιο ήταν σχεδόν εξίσου αποτελεσματικό και ευκολότερο να αποκτηθεί από το όσμιο. Υπό τις οδηγίες της Bosch το 1909, ο ερευνητής της BASF Alwin Mittasch ανακάλυψε έναν πολύ φθηνότερο καταλύτη με βάση τον σίδηρο, ο οποίος χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Ένας σημαντικός συντελεστής στη διαλεύκανση αυτής της κατάλυσης ήταν ο  Gerhard Ertl.

Κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου ( interval years ), αναπτύχθηκαν εναλλακτικές διαδικασίες, οι πιο αξιοσημείωτες ήταν η διαδικασία Casale, η διαδικασία Claude και η διαδικασία Mont-Cenis από τον Friedrich Uhde Ingenieurbüro, που ιδρύθηκε το 1921. Οι Luigi Casale και Georges Claude πρότειναν να αυξηθεί η πίεση του βρόχου σύνθεσης στα 80–100 MPa (800–1.000 bar, 12.000–15.000 psi), αυξάνοντας έτσι τη μετατροπή αμμωνίας μονής διέλευσης και καθιστώντας εφικτή σχεδόν την πλήρη υγροποίηση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ο George Claude πρότεινε μάλιστα να υπάρχουν τρεις ή τέσσερις μετατροπείς με βήματα υγροποίησης σε σειρά, παραλείποντας έτσι την ανάγκη για ανακύκλωση. Σήμερα, τα περισσότερα εργοστάσια μοιάζουν με την αρχική διεργασία Haber (20 MPa (200 bar, 2.900 psi) και 500 °C (932 °F)), αν και με βελτιωμένη μετατροπή μονής διέλευσης και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας λόγω βελτιστοποίησης διεργασιών και καταλύτη.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή


 Έχουμε φτάσει στο τέλμα της συμπεριφοράς μας προς τον πλανήτη μας ΔΗΜΗΤΡΑ όπου έχουμε επέμβει σε όλες τις εκφάνσεις της υποστήριξης της ζωής πάνω σε αυτόν. Οι παραδοσιακοί σπόροι έχουν παραγκωνιστεί για χάρη των υβριδίων που χρειάζονται το λίπασμα για να υπάρξουν και να αποδόσουν μετά και την συνεχή τροφοδότηση του εδάφους, του νερού και του κλίματος του πλανήτη γενικότερα με λογής οξέα που τον σκοτώνουν καθημερινά και ασταμάτητα. Τα λιπάσματα όμως χρειάζονται την αμμωνία για να παραχθούν. Η αμμωνία με την σειρά της έχει χρησιμοποιείταιγια παρασκευή πλαστικών, για την κατασκευή εκρηκτικών, νιτρικού οξέως, ενδιάμεσων για βαφές, για την παρασκευή φαρμάκων και μέχρι πριν μερικά χρόνια ως πολύ αποδοτικό ψυκτικό μέσον.
Συνεχείς αποξηλώσεις δασών, γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες για μία  ζωή εξαναγκαστικά βασισμένη σε αυτούς. Η πρόοδος της ανθρωπότητας έχει επιτευχθεί σε τελείως λανθασμένη βάση. Η επιστήμη έχει εκβιαστεί να υπηρετεί -εν μέρει τους ανθρώπους διότι οι άνθρωποι όταν γεννιούνται βρίσκουν ήδη την κοινωνία όπως έχει αυτή χαλκευτεί, πρωτίστως όμως τους επικυρίαρχους του πλανήτη οι οποίοι μέσω των πολιτικών, των τραπεζών, των δογμάτων, της αμάθειας, της διαστρέβλωσης της πραγματικής ιστορίας, των πολέμων, της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης...στερούν την αφθονία που απείρως χαρίστηκε στην πλάση και καταφέρνουν να έχουν υπό τον έλεγχό τους την απλόχερη προσφορά της Δημιουργίας προς τους ανθρώπους. Στις μέρες μας μοιάζουν σαν θεοί με laptop.


ΟΧΙ ΠΙΑ. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΝΙΑΥΤΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ. ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΙΑΣΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΩΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΙΣ.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ.

Ε.ΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 2 
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 55 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ  2104221659

e.sy.peiraia2@gmail.com

ΗΝΙΟΧΟΣ

    

Δεν υπάρχουν σχόλια