Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κβαντικούς Υπολογιστές 50-100 Qubits Θα Φτιάξουν Ρώσσοι Επιστήμονες !! Επιχορηγούνται Με 100δις Ρούβλια !!

 


Κβαντικούς Υπολογιστές 50-100 Qubits Θα Φτιάξουν Ρώσσοι Επιστήμονες !! Επιχορηγούνται Με 100δις Ρούβλια !!

Εικονογράφηση: hitecher.com

Νέα της κρατικής υποστήριξης: η επιστήμη θα λάβει κεφάλαια για την ανάπτυξη κβαντικών τεχνολογιών 

Σύμφωνα με τους οδικούς χάρτες για κβαντικούς υπολογιστές και επικοινωνίες που αναπτύχθηκαν από Ρώσους αξιωματούχους, η χώρα θα δημιουργήσει υπολογιστές χωρητικότητας 50 έως 100 qubits και κβαντικά δίκτυα επικοινωνίας συνολικού μήκους τουλάχιστον 7.000 km.

Αυτή τη στιγμή, ακόμη και οι ηγέτες της αγοράς – η Google, η Microsoft και η NASA – δεν έχουν σημαντική επιτυχία στη δημιουργία ενός υπολογιστή 50 qubit.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Τσερνισένκο , έως το 2025 ο όγκος των κρατικών επενδύσεων για την υποστήριξη επιστημονικών ιδρυμάτων και κρατικών εταιρειών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη κβαντικών τεχνολογιών θα είναι τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια ρούβλια.

«Ταυτόχρονα, η κύρια προϋπόθεση για τη λήψη κεφαλαίων είναι ότι οι οργανισμοί που έχουν συνάψει αυτές τις συμφωνίες υποχρεούνται να παρέχουν συγχρηματοδότηση σε όγκο όχι μικρότερο από το κράτος», διευκρίνισε ο Τσερνισένκο.

Επείγον ερώτημα για τέτοια σχέδια είναι πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του οδικού χάρτη υπό τις συνθήκες του τεχνολογικού και επιστημονικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με τον Gennady Krasnikov , ακαδημαϊκό, πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών “Quantum Technology” και υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της ακαδημίας, η κυβέρνηση, η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών και τα πανεπιστήμια θα πρέπει να λειτουργούν ως ενιαίος μηχανισμός το θέμα της υποκατάστασης των εισαγωγών και της επίτευξης τεχνολογικής κυριαρχίας, για το οποίο έχει μιλήσει επανειλημμένα ο πρόεδρος της χώρας.

«Οι κβαντικές τεχνολογίες έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στη Ρωσία τεχνολογική ανεξαρτησία και ηγεσία. Έχοντας επιτύχει υπεροχή σε αυτόν τον τομέα, θα μπορέσουμε να φέρουμε πολλούς τομείς της οικονομίας σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο. Αυτό ισχύει για την ιατρική, την ασφάλεια, την εφοδιαστική και πολλές άλλες βιομηχανίες. Θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε πλήρη μοντελοποίηση αυθαίρετων κβαντικών συστημάτων, θα έχουμε νέες ευκαιρίες για τη δημιουργία υλικών, τη μοντελοποίηση ενός ευρέος φάσματος βιολογικών, κοινωνικών και οικονομικών διαδικασιών».  λέει ο Κράσνικοφ.

ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Ε.ΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 2 
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 55 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ  2104221659

ΗΝΙΟΧΟΣ

………………………………………………………………………….


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

 

Δεν υπάρχουν σχόλια