Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τιμές του αργού πετρελαίου πετούν με το Tweet του Trump: Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία προς μείωση της παραγωγής



Οι τιμές του αργού πετρελαίου πετούν με το Tweet του Trump: Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία προς μείωση της παραγωγής

Crude Oil Prices Pop on Trump’s Tweet: Saudi Arabia and Russia To Cut Production
οι προβλέψεις είναι ότι η παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου θα μειωθεί μεταξύ 15 και 22 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.



Το Tweet του Προέδρου Donald Trump νωρίς το πρωί της Πέμπτης 2 Απριλίου αύξησε τις τιμές του αργού πετρελαίου πάνω από 20 τοις εκατό: «Μόλις μίλησα με τον φίλο μου MBS (Crown Prince) της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος μίλησε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, και περιμένω και ελπίζω ότι θα μειώσουν περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια, και ίσως πολύ περισσότερα το οποίο , αν συμβεί, θα είναι τεράστιο για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου! "

Οι σκεπτικιστές μετριάζουν την άνοδο, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά μόνο μια υπόσχεση για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων που απέτυχαν τον Μάρτιο μεταξύ μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για περιορισμό της παραγωγής. Η Ρωσία αποχώρησε από τη συνάντηση με πικρία, η οποία ξεκίνησε έναν πόλεμο τιμών στον οποίο η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία αντλούσαν και οι δύο με σχεδόν τα μέγιστα ποσοστά. Έκτοτε, οι τιμές του αργού πετρελαίου μειώθηκαν στο μισό, με ορισμένους σχολιαστές να υποδηλώνουν ότι οι τιμές θα μπορούσαν να μειωθούν ακόμη περισσότερο, από σχεδόν 25 $ το βαρέλι προς το παρόν σε λιγότερο από 10 $.

Οι σκεπτικιστές σημείωσαν επίσης ότι μια μείωση 10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, εάν μοιραστεί εξίσου μεταξύ των δύο παραγωγών, θα μείωνε την παραγωγή κάθε χώρας κατά 45 τοις εκατό.

Ακόμα κι αν η συνάντηση, η οποία δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη, καταλήξει σε μια συμφωνία αυτού του μεγέθους, πιθανότατα θα έχει πολύτιμο μικρό αντίκτυπο στις τιμές του αργού πετρελαίου. Χάρη στον παγκόσμιο τερματισμό της οικονομικής δραστηριότητας ως απάντηση στον κοροναϊό, οι προβλέψεις είναι ότι η παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου θα μειωθεί μεταξύ 15 και 22 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Οι Αμερικανοί παραγωγοί έχουν μικρό κίνητρο να μειώσουν την παραγωγή, κυρίως λόγω της ανάγκης τους να εξυπηρετήσουν τα τεράστια χρέη τους. Κατά συνέπεια, στον κόσμο εξαντλούνται οι ικανότητες  αποθήκευσης του πλεονάσματος. Οι τιμές για τη μίσθωση των υπερ-δεξαμενόπλοιων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50 τοις εκατό αφότου η συνάντηση του Μαρτίου απέτυχε να περιορίσει την παραγωγή, και ως αποτέλεσμα σχεδόν όλα τους (εκτιμάται σε περισσότερα από 400 παγκοσμίως) βρίσκονται στη θάλασσα, γεμάτα πετρέλαιο, με πολλές οδηγίες αναμονής για εκφόρτωση σε διάφορα λιμάνια.

Η σχετικά ελεύθερη αγορά αργού πετρελαίου θα λύσει τελικά το πρόβλημα της υπερπροσφοράς. Σε γενικές γραμμές, το σημείο επαναφοράς για τους παραγωγούς είναι περίπου 40 $ το βαρέλι. Αυτοί οι παραγωγοί που μπορούν να παράγουν κερδοφόρα σε χαμηλότερες τιμές θα παραμείνουν στην αγορά. Όσοι δεν μπορούν, δεν θα παραμείνουν.

Και όταν ο ιός περιοριστεί και οι παγκόσμιες οικονομίες ξεκινήσουν την ανάνηψή τους, η ζήτηση θα βελτιωθεί, φέρνοντας περισσότερους παραγωγούς πίσω στην αγορά.

Προς το παρόν, αναμένετε οι τιμές του αργού πετρελαίου να παραμένουν στη δεκαετία του 20 και οι τιμές του φυσικού αερίου θα συνεχίσουν να πέφτουν κάτω από τα 2 $ το γαλόνι.


ΠΗΓΗ: https://www.thenewamerican.com




















Δεν υπάρχουν σχόλια