Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Μέχρι το 2023 θα κλείσουν 14 ΑΗΣ (ατμοηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί)  της ΔΕΗ στη Μακεδονία και μέρι το 2028 θα κλείσει και η πέμπτη μονάδα που ακόμα κατασκευάζεται για την οποία έχει ήδη δαπανηθεί 1,5 δις! Αυτό γίνεται διότι θέλουν, οι καθεστωτικοί ταγοί των κοινωνιών ανά τον κόσμο, να προωθήσουν την πράσινη ανάπτυξη που, ήδη, τόσο αδρά πληρώνουμε στους λογαριασμούς του ρεύματος. Στην Ελλάδα όμως όλα γίνονται πρόχειρα και βιαστικά, συνήθως με την μορφή του επείγοντος! 

Ένα επεξηγητικό βίντεο από την εκπομπή ΄΄τα οξύμωρα της επικαιρότητας΄΄, με τον Νίκο Σαλονίτη. 
Καλεσμένος, ο υπ. βουλευτής Κοζάνης, με την Ελλήνων Συνέλευσις, Ιωάννης Πουλατσόγλου.




ΦΕΚ  4893/Β/31-12-2019 :Κύρωση Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Μέσα στο φεκ αυτό λέει ότι μέχρι το 2028 θα κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες στην Ελλάδα. Καλή η πράσινη ανάπτυξη! Όμως ενώ θα απολυθεί πολύς κόσμος (θα απολυθούν γύρω στους 35.000 ενώ όλοι μιλούν μόνο για το ποσοστό των εθελούσιων απολύσεων δηλαδή γύρω στις 5.000) και το ποσοστό αυτό θα προστεθεί στο ήδη μεγάλο ποσοστό ανεργίας τίθεται το εξής ερώτημα: Γιατί Κυβέρνηση και ΔΕΗ Παραβλέπουν την Τεχνολογία CCUS που θα Επέτρεπε την Περαιτέρω Αξιοποίηση του Ελληνικού Λιγνιτικού Δυναμικού;

Του Κ.Ν. Σταμπολή  Παρ, 12 Ιουνίου 2020 - 11:07

Το ανωτέρω ερώτημα μπορεί να θεωρηθεί όχι μόνο παράδοξο αλλά και αιρετικό την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν διαμορφώσει μια στρατηγική για την απολιγνιτοποίηση της χώρας, σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών του θερμοκηπίου και συμμόρφωση προς τους ευρωπαϊκούς στόχους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Ως γνωστό το επικαιροποιημένο ΕΣΕΚ που κατατέθηκε από το ΥΠΕΝ στην ΕΕ στα τέλη του περασμένου έτους προβλέπει μέγιστη χρήση των ΑΠΕ και στροφή στα καθαρά καύσιμα σε όλο το εύρος του ενεργειακού ισοζυγίου.

Περισσότερα για το σχετικό άρθρο : Εδώ















Δεν υπάρχουν σχόλια