Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η Αναγέννηση Της Ψυχής Από Το Φιλί Του Έρωτα» (+ΒΙΝΤΕΟ)

 


«Η Αναγέννηση Της Ψυχής Από Το Φιλί Του Έρωτα» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αντόνιο Κανόβα (Antonio Canova, 1757 – 1822) ήταν Ιταλός γλύπτης.

Εργάστηκε για τον Ναπολέοντα(ολόσωμο γυμνό άγαλμα -ο Ναπολέοντας Αρης Ειρηνοποιός-), αλλά και για τον δούκα του Ουέλινγκτον και την Μεγάλη Αικατερίνη, και για τους Πάπες. Παρά τις στενές του σχέσεις με την Εκκλησία, περιφημότερες δημιουργίες του παραμένουν η σκανδαλώδης απεικόνιση της Παυλίνας Μποργκέζε,αδελφής του Ναπολέοντα, ημίγυμνης σε ένα ανάκλιντρο (Ρώμη, Γκαλλερία Μποργκέζε), καθώς και τα γλυπτά του με αρχαιοελληνοκεντρικά θέματα.

Το 1815 του ανατέθηκε από τον πάπα η επαναφορά των έργων τέχνης που είχε λεηλατήσει ο Ναπολέων. Στο Παρίσι και στο Λονδίνο αξιώθηκε μεγάλων τιμών και το 1816 ο Πάπας τον έκανε μαρκήσιο της Ίσκιας.

Το γλυπτό «Έρως & Ψυχή» είναι ένα έργο του Antonio Canova και βρίσκεται στο Λούβρο, καθώς και σε μικρογραφία από αλάβαστρο στο σαλόνι μου. Είναι επίσης ευρέως γνωστό και σαν «Η Αναγέννηση της Ψυχής από το Φιλί του Έρωτα».

 **************************************************************************************************************************ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!

………………………………………………………………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια