Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλαφόν Στην Τιμή Του Ρωσσικού Πετρελαίου; Ποιοί Είναι Τελικά Οι Καπιταλιστές Της “Ελεύθερης Αγοράς” Και Ποιοί Οι Κομμουνιστές Του “Κρατισμού” ;;

 


Πλαφόν Στην Τιμή Του Ρωσσικού Πετρελαίου; Ποιοί Είναι Τελικά Οι Καπιταλιστές Της “Ελεύθερης Αγοράς” Και Ποιοί Οι Κομμουνιστές Του “Κρατισμού” ;;

Παραγωγή πετρελαίου - RIA Novosti, 1920, 01.12.2022
© RIA Novosti / Maxim Bogodvid Παραγωγή λαδιού. Φωτογραφία αρχείου

«Αυτή η απόφαση είναι μια σημαντική αναγνώριση της αύξησης της επιρροής του ρωσικού κράτους στις οικονομίες τους, η οποία θέτει τις αμερικανικές βιομηχανίες σε μειονεκτική θέση όταν προσπαθούν να ανταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε η υπηρεσία… ]

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να εισαγάγουν ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου. Περί τούτου γράφαμε ότι, οι ίδιοι καταργούν το δόγμα της “ελεύθερης αγοράς” του καπιταλισμού !!

Ένας Ιάπωνας αρθρογράφος, το άρθρο του οποίου δημοσιεύει το RIA Novosti , το περιγράφει γλαφυρά: «Το να θέσουμε ένα συγκεκριμένο πλαφόν για τις τιμές της αγοράς που αλλάζουν καθημερινά απέχει πολύ από την ιδεολογία της Δύσης, η οποία σέβεται βαθιά την ελευθερία» . Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος που οι ανεπτυγμένες χώρες «συγκεντρώνονται και στρεβλώνουν την αγορά με κοινές προσπάθειες είναι απλώς προσβλητικός», μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες στον κόσμο. «Ο περιορισμός της ελευθερίας των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι απαράδεκτος», συνοψίζει.
.
Ένας άλλος αρθρογράφος, εκφράζει επίσης την άποψη ότι η Ε.Ε. δεν θα μπορέσει να συμφωνήσει για το επίπεδο του ανώτατου ορίου: “Η Πολωνία θα επιμείνει στη μείωση και η Ελλάδα και η Κύπρος θα απαιτήσουν να προστατεύσουν τις θαλάσσιες μεταφορές τους και να μην μειώσουν το όριο τιμών. Ως αποτέλεσμα, αν η ένωση επιβάλει εμπάργκο, αυτό θα αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου και οι συνεχιζόμενες εξαγωγές σε όλο τον κόσμο ενδέχεται να αυξήσουν ακόμη και τα ρωσικά έσοδα” .
.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είπε: «Δεν μας ενδιαφέρει ποιο θα είναι το ανώτατο όριο τιμών – θα διαπραγματευτούμε απευθείας με τους εταίρους μας και οι εταίροι που συνεχίζουν να συνεργάζονται μαζί μας δεν θα κοιτάξουν γύρω μας αυτά τα ανώτατα όρια και δεν θα δώσουν καμία εγγύηση σε όσους εισάγουν παράνομα αυτά τα ανώτατα όρια ” .
.
Σχετικό … για τα “δύο μέτρα και δύο σταθμά” , που μεταχειρίζονται κατά το δοκούν οι λεγόμενοι G7,
Νωρίτερα τη Δευτέρα, η ουκρανική δημοσίευση Ekonomicheskaya Pravda ανέφερε ότι οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να εθνικοποιήσουν μια σειρά από επιχειρήσεις που ανήκουν σε Ουκρανούς ολιγάρχες, συμπεριλαμβανομένων των Ukrnafta , Ukrtatnafta και Motor Sich, και οι μετοχές θα γίνουν κρατική ιδιοκτησία. ] … όπου κάνουν τα στραβά μάτια για την αύξηση της επιρροής του Ουκρανικού κράτους !!
.
Όπως και για το ότι υποβόσκει ο κομμουνισμός στην Γερμανία, που Εθνικοποιεί και τη γιγάντια εταιρεία αερίου Uniper !!
.
Ποιοί είναι τελικά οι καπιταλιστές της “ελεύθερης αγοράς” και ποιοί οι κομμουνιστές του κρατισμού ;;
.
Εν τέλει, οι ηγέτες της Δύσης δεν φαίνεται να πρόσεξαν τα λόγια της Μέρκελ που προέτρεψε να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προειδοποιήσεις του Πούτιν, που είπε: “Παγώστε, παγώστε, ουρά λύκου!” «Δεν θα προμηθεύουμε τίποτα! ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε κάρβουνο, ούτε πετρέλαιο θέρμανσης!»

…………………………………………………………………………………………………..

 ΠΗΓΗ ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Ε.ΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 2 
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 55 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ  2104221659

ΗΝΙΟΧΟΣ

……………………………………………………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια